
Perheohjaus
Perheohjaus
Perheohjauksen avulla on mahdollisuus löytää ja rakentaa omannäköinen ja hyvinvointia tukeva perhe-elämä. Perhetyö on suunnitelmallista ja tavoitteellista työtä perheen kanssa perheen kotona, jossa perhettä tuetaan huomioimalla koko perhesysteemi. Tavoitteena on hyvinvoiva perhe, jossa kaikkien perheenjäsenten on hyvä olla ja elää. Perhetyön tavoitteena voi olla esimerkiksi vanhemmuuden taitojen harjoittelu, perheen vuorovaikutuksen edistäminen, sopivan arkirytmin löytäminen tai koulunkäynnin tukeminen.
Fyysinen ja psyykkinen turvallisuus sekä perheen yhteenkuuluvuuden rakentaminen ja tukeminen on perhetyössä oleellista. Perhetyön avulla voidaan auttaa perheenjäseniä muodostamaan eheämpiä suhteita toisiinsa. Erilaisia perheterapeuttisia ja voimavarakeskeisiä menetelmiä hyödyntäen tavoitteena on perheen ja perheenjäsenten voimavarojen ja vanhemmuuden taitojen vahvistuminen. Perhetyö toteutuu perheen ja perheenjäsenten tapaamisina perheen kotona ja muualla, myös hevosavusteisesti. Hevosavusteisuus tarjoaa perhetyöhön näkökulman, jossa hevosen kanssa voi harjoitella mm. erilaisia vuorovaikutus- ja itsesäätelytaitoja. Perhetyö sisältää toiminnallisuutta jokaisen perheen yksilöllisen tarpeen ja suunnitelman mukaisesti.

Valvotut vaihdot ja -tapaamiset
Joskus on tarpeen järjestää tukea ja valvontaa silloin, kun lapset siirtyvät vanhemmalta toiselle tai kun vanhempi tapaa lastaan. Valvotuilla vaihdoilla ja tapaamisilla kiinnitetään erityistä huomiota lapsen hyvinvointiin ja turvallisuuteen sekä lapsen ja vanhemman/sisaruksen vuorovaikutukseen. Tavoitteena on vahvistaa lapsen suhteita läheisiin. Tapaamispaikkana voi olla asiakkaan koti tai muu paikka. Tietyin edellytyksin myös hevosavusteisuus tapaamisilla on mahdollista.